Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

donderdag 31 mei 2012

Hiep hiep hoera!!!

Héé Ineke, zomaar een tweede bericht op weblog, binnen 2 dagen??? Ja, maar dat komt omdat er wat te vieren is!!!

Vandaag, 31 mei, is mijn lieve schoonmoeder jarig, alweer 84 jaar!!! Ja lief, het is een schat, vanaf de eerste dag dat ik haar heb leren kennen, hebben wij altijd veel schik met elkaar, en ze staat nog altijd klaar met goede raad!

Dus vandaag reageer ik weinig, alleen nu eventjes ('smorgens) want ik ga zo naar haar toe en kom pas laat terug. We hebben vanavond een heerlijk etentje bij de wok, met de hele familie en een paar vrienden.
Dus wens ik jullie allen een plezierige en fijne dag.      Liefs, Ineke


woensdag 30 mei 2012

Blok 22 van 4de deel

Hier mijn wekelijkse verhaaltje weer, de 14de alweer, nadat ik ben begonnen met mijn weblog.
Van de week had ik weer eens na een lange tijd, een berichtje geplaatst op het forum van quilten.startpagina met mijn weblog adres erbij, nou, er kwamen veel mensen even gezellig kijken en lezen, de statistieken vlogen omhoog, op 1 dag kwamen er ruim 190! bezoekers langs, was gezellig!

Even mijn 22ste blok van de BOM plaatsen, voor de 15de moet ik er nog 7 maken, gelukkig zijn ze niet erg bewerkelijk, dus dat komt goed. En alles is al getekend en geknipt, elke avond een paar steekjes, dan komt alles wel af!                                                                                                          
                                                                                                                           


Hier ook 1 van de quiltjes, die heb ik bijna af, alleen nog even de rand eromheen vastnaaien en klaar is die om weg te geven. 

                                                                      

Ik heb ook nog een paar foto's gemaakt van bloemetjes en planten in mijn tuin!
Nog even terug komen op mijn vorige logje, ik heb zoveel leuke reacties gehad, daarvoor wil ik iedereen hartelijk bedanken!

Lieve groetjes, Ineke

woensdag 23 mei 2012

Floriade en weer 2 x prijs

Vandaag begin ik met het vertellen, dat mijn lief en ik afgelopen maandag met een groep van zijn werk naar de Floriade zijn geweest. Meteen een paar foto's met wat kunst.  Ik vond de donkere lap met de blokken (afdeling Indonesië) zo mooi, het was geweven, maar het deed me denken aan quiltblokken. Er hingen daar ook mooie batik stoffen, handgeverfd! Deze mevrouw was druk aan het kantklossen, volgens mij was ze van Sri Lanka, daar hingen ook prachtige zijde sjaals, zo mooi!               


 Dit waren ook prachtige witte klompen  
                  met een leuk Hollands tafereeltje, leuk hé


Het is echt de moeite waard om naar de Floriade te gaan!


Vorige week ben ik helemaal vergeten te vertellen dat ik een give away heb gewonnen bij haar , een prachtig patroon van Butterfly Garden, ik was er erg blij mee, nogmaals bedankt Renée! En van haar heb ik een leuk boekje gewonnen, zodra ik deze uit heb, gaat het naar een volgende, dat is alweer afgesproken. Zo kunnen er meerdere mensen van genieten.

Dan nu over mijn blokken, mijn 13de blok van de Floral Fancies heb ik dus af, ook de blokken van deze BOM zijn klaar, dus op naar nummertje 4 .

                                             Ik heb ook goed nieuws, morgen ga ik samen met mijn zus, moeder weer naar haar huisje brengen, niet dat ze al helemaal hersteld is van haar gebroken arm, maar ze kan al gelukkig weer iets zelf doen. Ze moet nog wel veel hulp hebben, omdat alleen aankleden en uitkleden niet zo goed gaat en het eten opwarmen gaat ook nog moeilijk. Daarnaast krijgt ze ook wat meer huishoudelijke hulp, zodat ze niet haar was en strijk hoeft te doen.

woensdag 16 mei 2012

Te weinig tijd

De week is alweer omgevlogen en omdat ik meestal op de woensdag een nieuw bericht plaats, hier dan ook probeer om mijn nieuwe blokken te laten zien, is het deze keer niet gelukt. En ja, waarom dan niet? Nou ja, kan zovele redenen opgeven, maar gewoon te druk geweest, dus de BOM blokken zijn niet allemaal  af voor de 15de en het blok van de Floral Fancies ook niet. Maar wel heb ik er een paar foto's gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe het ongeveer wordt.Links de blokjes die af zijn en rechts 2 blokjes die dus nog niet klaar zijn.
Dit wordt het nieuwe blok van Floral Fancies, het doet me aan een heerlijk ijsje denken ;-)
De stofjes die ik ga gebruiken liggen er al bij.

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn lief naar de tentoonstelling in het Tegelmuseum in Otterlo geweest, zoals er al veel weten daar ook een tentoonstelling is met tegels van quilts. Ik vond het erg leuk, al was het niet heel veel wat er hing. En er zaten echt juweeltjes tussen!!!


Even een paar foto's, zodat jullie een beetje het idee hebben hoe het er uit ziet. Zag bekende en onbekende namen van quiltsters, die daar een quilt hebben hangen.
Nog even een kleine notitie: ik probeer bij iedere blog die ik volg te lezen en een berichtje achter te laten, maar soms kom ik tijd te kort.

Groetjes, Ineke

woensdag 9 mei 2012

Uitslag namen Give away

Vanmorgen op tijd naar de sportschool geweest, zodat ik nu rond koffietijd *U* de lootjes kan trekken voor het stapeltje bloemenstofjes die klaarliggen voor de blogsters die gereageerd hebben. Hier dan de 3 gelukkige dames, Marga (MarPie), Saskia en Noofs , willen jullie even je adres naar mij mailen?


Gisteravond heb ik een blok van de Floral Fancies af gekregen, nou ja, eigenlijk komen er nog wat kleine kraaltjes in het midden van de 3 bloemetjes, dan is het helemaal af. Op naar de volgende!Vorig weekend ben ik druk geweest om 2 quiltjes te maken voor mijn nieuwe achter-neefje en achter- nichtje, het is dan nog niet af, maar zo hebben jullie een idee hoe ze gaan worden. Ik heb het een beetje simpel gehouden en alles gauw met de naaimachine er op genaaid. Vind het wel leuk worden, wat vinden jullie?

Een plezierige dag voor iedereen!