Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

zondag 20 januari 2013

Een heerlijke zondag en nog een give away

Zondagmorgen, manlief naar zijn werk, dus ook maar op tijd uit bed. De wasmachine leeggehaald en gelijk weer aangezet , gestreken en gevouwen en nu mag ik lekker met mijn hobby's bezig zijn. Patronen getekend voor mijn Floral Fancies en wat bezig geweest met mijn 18de blok. Tijdens het kopje koffie, mijn boek uitgelezen, daar kwam ik gisteravond niet meer aan toe, was te moe, mijn ogen vielen toen vanzelf dicht ;-)
Nu heb ik dus een foto gemaakt van mijn gewonnen give-away van Susan , het was vrijdag al binnen gekomen, een prachtige dromenvanger! Ook zal er een lief zelfgemaakt engeltje erbij, met een leuke kaart. Dank je wel, Susan, heel erg mooi!!!
Ik zal dan ook het blok showen van de Floral Fancies die ik af heb, het heet Posy Row.

Zal nog even vermelden dat er bij Shirley ook een give away is!!! Zo leuk!

Nu ga ik weer verder met wat steekjes prikken! Voor iedereen een fijne zondag!

Liefs, Ineke

zaterdag 19 januari 2013

Give away bij de Quilthoeve

Er is een leuke give away bij de Quilthoeve, prachtige lapjes en je hebt nog de keuze ook.
Kijk maar eens hier http://www.dequilthoeve.blogspot.nl/
Fijn weekend, 
liefs, Ineke

zondag 13 januari 2013

december 1978 en maart 1980

Aangestoken door alle blogsters die ook foto's van 21 jaar plaatsen , ben ik ook maar eens mijn oude album op gaan zoeken en het is de laatste foto geworden die er in geplakt zit.Hier sta ik samen met mijn oudste broer die mij begeleide naar een groot feest van de school van de Nederlandse kolonie in Brazilië, waar ik toen nog woonde bij mijn ouders. Mijn toenmalige vriend had het net uitgemaakt en gelukkig was mijn broer bereid om mij gezelschap te houden.


Deze tweede foto is gemaakt bijna anderhalf later, waar ik bij dezelfde broer en schoonzus mocht kramen. Dat had ik al vaker gedaan, want ook bij mijn zus en verschillende Nederlandse familie's ging ik de eerste weken na de geboorte de kleine baby verzorgen, in totaal heb ik  bij 5 kleine baby's ge-kraamt. Heb er geen opleiding voor gehad, maar wel huishoudschool op de ouderwetse manier van nonnen die ook daar woonden.

Een maand later ben ik naar Nederland gegaan, met de bedoeling om eerst 1 jaar te blijven, maar ik had het hier  zo goed naar mijn zin, dat ik nu inmiddels alweer bijna 33 jaar woon. Oh ja, de jurk en de rok die ik hier op de foto´s aan heb, zijn door mijzelf gemaakt.Liefs, Ineke

woensdag 9 januari 2013

Druilerig...

Ja, dat is het woord, druilerig en daar bedoel ik nu echt het weer  mee. Wat een natte bende buiten, kan niet eens lekker wandelen of in de tuin wat opruimen, laat staan winkelen. Ik had voor vanochtend plannen om te gaan winkelen, maar heb het maar weer vooruit geschoven, misschien vanmiddag en anders maar morgenmiddag. Want ik heb een hekel aan winkel in en uit te gaan en dan elke keer in de regen te lopen. Het heeft geen haast, maar ik heb een paar leuke spijkerbroeken nodig, heb er nog maar 1 over, die momenteel in de was is en ik ben een echte spijkerbroek-vrouw ;-)  Zal  verder niet over het weer zeuren, het zal vast wel eens opklaren.
Nu heb ik dus een vrije ochtend, dus wat zal ik gaan doen??? Eerst maar wat opgeruimd in de woonkamer en toen bedacht ik me dat er nog een blok getekend en geknipt moet worden van de Floral Fancies.  Gelijk wat stofjes erbij gezocht van al mijn restjes en nu ligt het klaar op de bank, zodat ik vanavond wat kan gaan prikken. Even een foto plaatsen van mijn blok die net af is
Ook heb ik tussen Kerst en jaarwisseling een speldenkussentje gemaakt, heb er ook een paar foto's van gemaakt, patroon is van Ellen

Wil nog even vermelden dat ik niet meer zoveel bij iedereen reageer, maar probeer wel alles te lezen. Als ik tijd heb, zal ik zeker reageren, maar ik volg zoveel weblog's dat het haast onmogelijk is. 

Voor nu, wens ik iedereen een fijne dag!

Liefs, Ineke