Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

donderdag 28 februari 2013

Slechte berichten...

Heb even geen zin om iets over quilten te schrijven, omdat op het werk  2 collega's een moeilijke tijd mee maken. De man van een collega is heel erg ziek, hij heeft longkanker en is nog geen 50 jaar en van een andere collega is de jongste dochter gestorven. Mijn hoofd staat dus even niet naar het quilten, dat komt wel weer.

Liefs, Ineke

donderdag 14 februari 2013

Net weer terug

Terug van de Handwerkbeurs, net voordat het begon te sneeuwen en ik heb genoten van de sfeer en de drukte. Mijn DH heeft me daar afgezet en later weer opgehaald. Wat zijn er veel verschillende technieken om te bekijken/bewonderen en er zijn ook verschillende pleinen waar je workshops kan volgen. Ik heb geen workshop gedaan maar wel goed gekeken,  wat ook leuk is! 
En natuurlijk heb ik ook wat gekocht, paar wolletjes bij Atelier Bep, bij Simone van Soed Idee een pakketje en borduur-naalden, nog een paar stofjes bij Quilts en Koffie! Voor iedereen die nog twijfelt, zeker gaan want het is erg leuk en gezellig!

Liefs, Ineke

woensdag 13 februari 2013

Handwerkbeurs

Hartelijk dank voor de felicitaties voor onze DS en zoals vele onder jullie het al geschreven hebben, het is nu inderdaad een grote jongen, om precies te zijn, ruim 2 meter lang  :-)

Even de lapjes showen die ik gewonnen heb bij Janien, ik ben er heel blij mee!


Heb mijn laatste blok niet af gekregen van de Floral Fancies, dat komt dan de volgende keer samen met nog een ander blok!

En morgen ga ik dus naar de Handwerkbeurs in Zwolle, ik hoop er toch wel op om een van jullie daar te mogen ontmoeten!

Liefs, Ineke

maandag 11 februari 2013

Feest...

...voor de jongste DS, vandaag alweer 19 jaar!

foto van 7 jaar geleden, hij hield nogal veel van klimmen en klauteren

Zijn verjaardag hebben wij gisteren al gevierd  met de familie
Liefs, Ineke

zondag 3 februari 2013

Floral Fancies

Alweer 2 blokken heb ik nu af gekregen en het is inmiddels 2 weken geleden dat ik wat gepost heb. Zo trouw om iedere week wat te plaatsen ben ik ook niet *Ü* Nu hoef ik nog maar 1 blok te maken en dan heb ik ze alle 20 af. Daar ga ik dus nog shashings ertussen zetten en een brede border met applicaties, net zoals in het boek staat.

Eerst zal ik even uitleggen hoe ik op een gegeven moment ben begonnen met deze blokken. Het boek, 101 full-size quilt blocks and borders, heb ik gekregen van een nicht van DH, toen wij de eerste keer in Canada waren. Het was net in de periode dat ik jarig was en toen kreeg ik zomaar van haar 3 boeken en heel wat mooie stofjes (ze is ook een quiltster, dus misschien is dat de reden? ;-)) De blokken staan op ware grote in het boek en omdat het al een poosje bij mij aan het kriebelen was om iets nieuws te beginnen en ik niet genoeg stof had voor een ander project wat ook al op mijn verlanglijstje staat, ben ik zo langzamerhand begonnen met restjes stof die ik hier en daar gekregen heb van allemaal quiltsters, want ze lagen maar te ver-stoffen in kastjes en lade's :-D
Dit zijn dus blok 18 en 19
Nou ja, moet er nog wel iets op borduren bij de een!

Vergeet bijna te vermelden dat ik alweer een prijsje heb gewonnen en dit keer bij Janien, mooie lapjes waar ik vol spanning naar uitkijk. Ook is er bij Annie iets te vieren en kun je mee doen voor een prachtige give away, echt de moeite waard.

Voor iedereen wens ik een goede middag!
                                                         
                                                              Liefs, Ineke