Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

vrijdag 29 maart 2013

Pasen 2013

Ik wil jullie allen

FIJNE PAASDAGEN                                  

toewensen .

En bedankt  allen voor de vele en lieve reacties die jullie hier op mijn blog achter laten.

Liefs, Ineke

zondag 24 maart 2013

Van workshop Pinksterbloem tot een proefles!

Alweer 3 weken geleden dat ik hier een verhaaltje heb geschreven, maar ja, ik kan het allemaal niet meer bijhouden, ben te druk met van alles en nog wat, alleen het quilten/patchen staat even op een laag pitje. Jammer, maar het is nu eenmaal zo.Daar komt ook nog bij dat sinds afgelopen zondag mijn moeder een longontsteking + blaasontsteking heeft gekregen, meestal gaat mijn oudste zus dan vaak naar haar toe, want ze woont dichtbij, maar nu is zij ook zo ziek, een behoorlijke griep, zodat ik nu, als het even kan, naar mijn moeder ga.

 Nu wil ik toch maar eens vertellen, dat ik sinds dit jaar mij aangesloten heb bij een quiltgroep hier in mijn woonplaats, met de prachtige naam De Pinksterbloem. Het is de bedoeling dat wij 5 keer in het jaar bij elkaar komen met de bedoeling dat er een Kerst-quiltje in elkaar wordt gezet, een hortensia-quilt leren "vouwen" en van de 5 keren 1 keer 1 hele dag een verrassings-workshop gaan volgen. Nu, die workshop is dus anderhalve week geleden al geweest en daar komen zo een paar foto's van, zodat jullie kunnen zien wat wij als verrassing kregen om te maken. Wij konden kiezen voor een traditioneel of een moderne versie. Ik heb gekozen voor de moderne versie, heb het nog niet af, maar zal ook een paar foto's plaatsen van die wel af zijn, namelijk de 2 van Renee, onze "lerares".

                     

Zoals jullie zien, moet ik er nog heel wat aan doen, maar van de week heb ik toch al wat geverfd. Hier is het bewijs


En deze foto's zijn gemaakt door Renee, terwijl we druk waren met de workshop.

En geloof me maar, we hadden op het laatst allemaal rode wangetjes van het "harde werken". Van de week ga ik proberen om de randen eromheen te naaien en het te quilten, zodat het een AFFO wordt!

Maar nu iets heel wat anders, vanmorgen ben ik een proefles DUIKEN gaan volgen van een half uur, wat is dat gááf!!! Het was dan in een ondiep bad, maar zo kun je er wat van "proeven" en heb je een beetje het idee wat je moet doen met bril, mondstuk enz. Misschien ga ik wel mijn brevet halen en moet je je voorstellen, ergens op de wereld, natuurlijk waar het warm is, duiken en dan van die prachtige visjes onder water volgen. Hier dan een foto van vanochtend


Tot de volgende keer!

Liefs, Ineke








zondag 3 maart 2013

Bezige bij

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve woorden als reactie op mijn vorige blog-verhaal. Het heeft mij veel goed gedaan en gesteund. Het is ook best heftig.

Omdat ik van de week weinig tijd had, heb ik vandaag maar wat huishoudelijk werk gedaan, niet teveel hoor, het is per slot van rekening een rustdag.

Daarna heb ik de naaimachine gepakt en mijn huiswerk gedaan, mooie blokken maken, met scherpe puntjes.

Is aardig gelukt, nietwaar?
Ook nog 4 kleine blokjes gemaakt. Wat het wordt? Een leuk quiltje die alle leden van De Pinksterbloem maken. En woensdag 13 maart hebben we een hele dag een verrassing-workshop. Ben heel benieuwd wat het gaat worden!

Liefs, Ineke