Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

vrijdag 31 mei 2013

85 jaar

Vandaag vieren wij feest, mijn schoonmoeder is 85 jaar geworden
Hier op de foto met tante Janny(ook 85 jaar), waar ze al 70 jaar vriendin mee is!

Liefs, Ineke

zaterdag 25 mei 2013

Onrustig

Al een aantal dagen voel ik mij onrustig, zelfs een beetje ongeduldig en wat is daar de verklaring voor? Nou, ik ben dus vorige week begonnen met een klein tussendoortje, zie mijn vorige logje en nu wil ik gewoon dat het snel klaar is, omdat ik weer verder wil met mijn andere projecten. Zie hier mijn schaapjes-quilt

er moeten nog 2 bloemetjes met vlisofix er op gestreken worden en dan kan ik het dubbelen en een beetje door quilten.  Helemaal niet zoveel werk, maar er ligt nog zoveel te wachten, wat ook eens af moet (van mij)
Allereerst het quiltje wat doorgepit wordt (zonder ring *Ü*)


Ook mijn Floral Fancies sampler, waar nog een border  met applicaties eromheen komt

En de Simply2M sampler BOM, die ik min of meer ergens in een hoekje
heb gelegd, want ik ben er nog steeds niet over uit


Het grote blok met een leeg rondje is niet zo heel mooi geworden, die moet ik zo wie zo overnieuw maken en dan komt er nog een klein blokje met een poes of hondje(zoals het in het patroon is aangegeven) maar daar wil ik iets anders doen, maar wat...? Wordt vervolgd, alleen het zal wel een poosje duren voordat ik die weer op pak. Een ding is zeker...het komt af, de vraag is alleen wanneer ;-)

Ik heb nog wel meer UFO's, maar die liggen ergens in dozen onder in een kast.
En als ik dan zie en lees dat andere blogger's/facebook-vriendinnen net zo makkelijk weer met iets nieuws kunnen beginnen, hoef ik mij hierover ook niet te schamen :D

Liefs, Ineke

maandag 20 mei 2013

Foutje? Zie foto...

Ja hoor, wat ik al vreesde, ik ben vergeten de helft van de bloemensteeltjes in spiegelbeeld te tekenen en de blaadjes ook :-(
Maar dachten jullie dat ik dat weer ga veranderen? Nee hoor, dit wordt echt een quiltje gemaakt door mezelf met al zijn kleine "foutjes" Kijk maar...
En zo zag het gisteren er nog uit, alleen de schaapjes waren er nog maar opgestreken. Nu heb ik ze allemaal eromheen vastgezet met feston steekjes en nu ga ik de bloemen nog vastzetten.
Ben er nu wel veel mee bezig, want het moet voor 12 juni af zijn. Dat heb ik nou altijd hé, wil ik iets maken voor iemand voor een bepaalde datum, moet alles op het laatste moment nog gedaan worden. Hebben jullie dat ook?

Het quilten met de ring was geen succes, ben er zo ongeduldig voor, dus nu doe ik het maar op mijn methode, zonder ring, zonder vingerhoed of enige ander hulpmiddel.

Liefs,Ineke

maandag 13 mei 2013

Dubbelen, tussendoortje en...Moederdag!

Een paar weken geleden, kreeg ik van een van mijn collega's een quiltring te leen, om het eens uit te proberen. Ik quilt altijd zonder ring, maar omdat ik wel eens lees dat het erg handig is en dat je nog mooier quilt, wou ik het eens gaan proberen. Voordat ik er eventueel een ga kopen, kan ik dus even deze lenen. Even onder in de kast gedoken, want ik wist dat er nog ergens een leuk topje lag, wat nog gedubbeld en ge-quilt moest worden, het patroon heb ik ooit eens gewonnen bij Ellie. Dit is het...
 met latten gedubbeld en...
hier dan nog een foto in de quiltring. Nu maar goed oefenen, gaat nog erg langzaam en handig ben ik nog niet daar in.

Toen ik het gedubbeld had, besloot ik nog even een klein tussendoortje te gaan maken, een klein quiltje met schaapjes, patroon dankzij Inge , want een vriendin van mij is gek van schaapjes en binnenkort is ze jarig, vandaar...
nu nog even de schaapjes appliceren , weet alleen niet of ik de bloemen aan de zijkant er ook op ga maken.

En ik las op Facebook dat er vele moeders zo verwend waren met Moederdag, nou ik ook hoor, kijk maar...
'n heerlijke Canadese wijn, cadeau-bon met een doosje erbij met allemaal heerlijke creme's en meerdere kleine geurende heerlijkheden ;-)

Liefs, Ineke

zondag 5 mei 2013

Daar ben ik weer!

Alweer 3 en halve week geleden dat ik wat heb geschreven, dus maar even wat schrijven en

foto's plaatsen.
Zover is mijn quilt nu, ben bezig met de laatste rij er aan te maken, maar ondertussen ook even een leuk speldenkussen (patroon Soed Idee) geborduurd. Was erg leuk om weer eens na zovele jaren iets te borduren, dus zal er wel wat vaker iets hier mijn blog verschijnen.

Van de week ben ik nog 1 dag naar Zutphen geweest, waar ik had afgesproken met Ruth, dat doen we eens in de zovele maanden. Natuurlijk zijn we even bij Petra Prins geweest, maar we hebben alleen maar rond gekeken en stofjes bewonderd , alleen ik heb dan een malletje gekocht voor een hexagonnen quilt te maken.

Vanmiddag naar Hall gereden, waar Bep een Singertjes- dag en de winkel was ook open, dus een mooie reden om er heen te gaan. Ik had met  Tertia afgesproken, zodat wij elkaar eens in het echie konden zien ;-)
Daar kwam ik nog meerdere blogsters  en facebook-vrienden tegen zoals AgeethWietske, Conny, Marja en nog vele andere. Het was er heel mooi en gezellig, zoals altijd.

 De hondjes lagen heerlijk in het mandje in 't zonnetje.

Liefs, Ineke

P.S. Nog even gauw vermelden dat er bij De Tante van Tjorven een leuke give-away is!!!