Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

woensdag 31 juli 2013

Brievenbuspost en een doorgeef Give Away

Zondagmiddag rond een uur of 5 ontdek ik dat er een plastiek zakje met lapjes bij de voordeur ligt wat ik heb gewonnen bij Anja , dank je wel hoor, je had best even aan kunnen bellen ;-) Even de foto plaatsen
mooie Kerst-stofjes, ben er heel blij mee!

Ondertussen heb ik niet stil gezeten, voor 's avonds op de bank een klein priegelwerkje begonnen, het wordt niet groot, want ik wil het in het wisselhuisje hangen. Ooit heb ik dit gewonnen bij Jet en Zus en het is de bedoeling dat je het doorgeeft zodra je het hebt gemaakt/of aan ben begonnen :D
Het is het patroontje van vingerhoedjes, kijk maar

Dit is wat ik er van heb gemaakt tot nu toe. Er ligt ook nog een rijtje met voor-gesneden lapjes er naast, waar ik elke keer wat uit kan zoeken, een beetje op kleur en voorkeur :D

Ik heb al weer wat aangevuld met wat lapjes van mij, dus het is een leuk pakketje geworden, voor degene die er belang bij heeft is het even een reactie hier achterlaten, dan zal ik daar iemand blij mee maken door een nummer/naam te trekken. Je kunt reageren tot volgende week zaterdag 10 augustus!

Voor mijn vakantie ben ik nog gezellig op bezoek geweest bij een vriendin die jarig was geweest in juni (ze was toen niet thuis) en heb ik haar het quiltje cadeau gedaan wat ik voor haar had gemaakt,  inmiddels heb ik een foto ontvangen , want het hangt!!! 
En? Hoe vinden jullie het??? Gezellig om daar op de wc te zitten!!!


Liefs, Ineke

donderdag 25 juli 2013

Dagje Bunschoten-Spakenburg

Vandaag zijn we samen naar Bunschoten-Spakenburg geweest, waar ik al heel lang naar toe wilde. En omdat we af en toe even eropuit gaan, was het vandaag dus dat ik naar het museum Spakenburg ben geweest waar een tentoonstelling is van Stof tot nadenken. Heel erg leuk en een aanrader!     
Daarna zijn we met een botter mee gegaan , lekker het water op, heerlijk met een briesje!

Liefs, Ineke

woensdag 24 juli 2013

Van rondjes naar vierkantjes!

Hallo allemaal,

wat een heerlijk weer hebben we toch, nietwaar? Je ziet bij iedereen op Facebook alle temperaturen van desbetreffende plaatsen voorbij komen, daar moet je weer een app voor hebben, maar ja, dat heb ik niet, dus even hier vermelden dat het hier achter ons huis de 35 graden in de schaduw was,in huis kwam het al gauw tot 28 graden, maar we hebben zo'n plafond ventilator, die draait lekker wat koele lucht door de kamer.
Maar nu, van rondjes naar vierkantjes? Ja, dat zit nou zo, sinds begin dit jaar zit ik bij een quiltgroep, de Pinksterbloem genaamd en we komen in totaal "maar" 5 keer in het jaar bij elkaar en zo leren we elke keer wat nieuws bij. Ik ben dus klaar met het Kerst topje, wat ik in de vorige blog heb laten zien, maar we hadden nog meer huiswerk mee gekregen, dat was dus voorbereidingen treffen tot het project Hortensia quilt, zie hier het voorbeeldplaatje
Nu is het de bedoeling dat we van rondjes dus kleine vierkantjes maken, zie hier een voorbeeldfoto

Vanmiddag heb ik even in de tuin mijn hortensias op de foto gezet, zodat ik hier ook nog even kan gaan showen met deze prachtige planten. Ze zijn meer blauw dan roze!

Vanmorgen ben ik even bezig geweest met de zitting van deze stoel opnieuw te bekleden, samen met mijn lief en voor iemand die nog nooit zoiets heeft gedaan, 

ziet het er wel redelijk uit, in ieder geval beter dan het was.

Voor iedereen die nog op vakantie gaan of nog zijn, een prettige vakantie!

Liefs, Ineke

zondag 21 juli 2013

Vervolg uitstapjes en top is klaar...

Ja, de top is klaar van het Kerstquilt, maar toch ben ik niet helemaal tevreden, waarschijnlijk ga ik de hoekblokken vervangen door de groene achtergrond kleur. Wat vinden jullie?
Zelf vind ik het dan iets mooier met de groene kleur, eventueel kan ik er iets op borduren of zoiets?

Nu even verder met onze uitjes. Vrijdag hadden via de Veronica gids een uitje geboekt naar Volendam, beginnende met koffie en gebak bij Pieterman, daarna kon je naar het museum van Volendam, boottocht naar Marken en terug, bezoek aan een kaasmakerij en klompenmakerij en een Volendam's bittertje. Het was er gelukkig niet zo druk en we hebben genoten, vooral van de boottocht, heerlijk warm, maar door een briesje op het water, was het aangenaam!!! Een paar foto's van het museum, de boottocht en van Marken.

En zaterdag zijn we naar Rotterdam gegaan samen met schoonmoeder, waar we op bezoek gingen bij haar vriendin met als afsluiting een heerlijk etentje in Zierikzee.


 Liefs, Ineke

zaterdag 20 juli 2013

Leuke uitstapjes in de eerste week!

We hebben de eerste vakantie week heerlijke warme dagen gehad en hebben het heerlijk rustig aan gedaan. Dinsdag zijn we naar Enschede gegaan naar het museum "Twentse Welle" wat heel interessant was.
fosielen


zelfs een merklap

oude boerderij
 Daarna doorgereden naar Ootmarsum, daar een bezoekje gebracht bij het Openluchtmuseum (was wel heel klein vergeleken bij die van Arnhem)


 En later tegen de avond naar Lochem gereden, waar we heerlijk hebben gegeten bij ons favoriete restaurant Mondani
Woensdagavond zijn we naar de "Parade van de Zomerkoning"geweest in de Paleistuin van 't Loo, het was de eerste avond van de 6 woensdagen. Het was wel heel leuk, ook hiervan een paar foto'sOmdat het niet meer lukt om foto's te uploaden, volgt een dezer dagen het tweede gedeelte van deze heerlijke dagen!
Als jullie nog iets leuks willen winnen, kijk dan even bij Anja, ze heeft een leuke give away.

Liefs, Ineke

zondag 14 juli 2013

Heerlijk ontspannen...

Dit worden 2 weken van heerlijk ontspannen, vrij van het werk, geen verplichtingen, geen buitenlandse vakantie, gewoon heerlijk thuis met een handwerkje, lezen en af en toe een dagje uit.
Vandaag alvast weer verder gegaan met een Kerst kleedje, wat we maken voor onze groep "de Pinksterbloem",
                                                                              veel snijwerk voorbereidingen
en veel strookjes naaien (ster was al klaar)


                                                                          zover ben ik nu al klaar, nog even wat meer stroken naaien.


In de avonduren ga ik ook weer verder met het doorquilten van het grappige kippen quiltje.


Ook geniet ik nog even van wat bloeiende planten in mijn tuin, voordat het op de "schop"gaat

maar sommige planten blijven, die zal ik veilig stellen. De tuin gaan we dus wat veranderen, het zal heel veel werk zijn, maar iedere keer een klein beetje, dan komt het vast goed. Een meer-jaren-project ;-), noem ik het maar.


Deze heerlijke vrije weken ga ik ook wat meer lekkere recepten uitproberen, hier nog even een foto van Rendang, gemaakt volgens recept van een collega, wat hier thuis erg in de smaak valt.

Ik wil iedereen nog bedanken voor alle felicitaties de verjaardag van DS1 en reacties hier op mijn blog. Vind het erg leuk om zoveel reacties te krijgen, ondanks dat ik niet zo heel veel schrijf als alle andere mede-blogsters. En welkom voor alle volgers die de laatste weken erbij zijn gekomen. Heel erg leuk!

Liefs, Ineke