Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

donderdag 29 augustus 2013

Post uit Italië en zwoegen met de randen

Van de week kwam ik thuis van mijn werk, was er tot mijn verrassing het pakketje er al, die ik heb gewonnen bij Babette, een leuk patroon voor een naaldenboekje, compleet met stofjes. Dat was best snel, dank je wel Babette!!!
Ondertussen zit ik te zwoegen op de rand(en) van mijn quilt, heb zelfs foto's geplaatst op Facebook, kreeg gelijk steun van quiltsters en uitleg van Shirley , waarvoor mijn dank :D


De eerste 2 foto's zien er niet uit, het trok aan alle kanten, terwijl ik het wel schuin van draad had geknipt. Uiteindelijk heb ik het op een iets andere manier gedaan, wat er wel beter uitziet, maar als ik er aan denk dat ik nog 7 van die bloemenstengels moet appliceren, dan zakt de moed mij in de schoenen :-( Maar ik ga stug door en hoop dit weekend (overdag)wat verder te komen. Want 's avonds zie ik het niet zo goed, dan kan ik beter iets anders doen. Oh ja, de blauwe streepjes die je nog ziet, was verkeerd getekend, die was ik er wel weer uit.
Liefs, Ineke

zondag 25 augustus 2013

Gelukkig, zin is terug van weggeweest!

Eindelijk, mijn zin in weer wat te patchen en quilten is eindelijk terug van weggeweest. Ben toch nog behoorlijk lang in een dipje gezeten, ik deed wel wat, maar echt de "drive"was ver te zoeken. Daarom, even een paar foto's met wat ik vanmorgen heb gedaan, het voorbereiden voor de randen van mijn Fancy Fair quilt, weet je wel...deze...
 En nu heb ik dus het patroon van applicaties op de randen getekend en kan ik de stofjes uitzoeken daarvoor.Dus nu ben ik even weg bij de laptop, ben druk met mijn werkje, heb alle blogjes weer gelezen, Facebook 
ook, dus tot later!

Liefs, Ineke

zaterdag 24 augustus 2013

En de winnaar is...

Zoals beloofd, is het vandaag de dag dat ik bekend maak wie het vingerhoedjes-patroon met lapjes heeft gewonnen. Het is de doorgeef-patroon, die ik vorig jaar heb gewonnen bij Jet en Zus en nu is het mijn beurt om het door te geven.
Ik heb maar even foto's gemaakt van de trekking, er waren 14 personen die er belangstelling voor hadden, aangemeld via dit blog en via Facebook en mijn DS2 heeft het papiertje met naam getrokken.


En de winnaar is..............................
GERDA ROOZENDAALGefeliciteerd Gerda, wil je mij je adres sturen, zodat ik de envelop op de post kan doen!

Liefs, Ineke

donderdag 15 augustus 2013

Gewonnen en wat doe ik als ik een middag alleen thuis ben?

Van de week werd ik verrast door Babette , ik had een leuk pakketje gewonnen
om een naaldenmapje te maken. Ik ben er erg blij mee, dank nogmaals Babette.


En vanmiddag waren mijn lief , DS1 en DS2 gaan werken en ik was dus heerlijk alleen thuis ;-) en wat ging ik doen? In plaats van met lapjes spelen besloot ik om een van de schuurtjes gaan opruimen. Nou, het was echt wel nodig, 3 grote tassen/zakken met afval, plastiek en kringloopspulletjes staan klaar. Ook staat er nog wat op het oude aanrechtblok wat spullen klaar dat ook naar de kringloop gaan. En ik heb eer van mijn werk, kijk maar...

                                                                                          Mooi opgeruimd toch? De fietsen hebben weer de ruimte!!!Vanmorgen naar mijn mam geweest, met haar boodschappen gaan doen, koffie drinken en klusjes voor haar gedaan. Ze is er altijd zo blij mee dat ik kom om samen de donderdagochtend door te brengen. Meestal ga ik dan nog in de middag naar mijn schoonmoeder, maar omdat het regende en ik de auto niet had, heb ik met haar afgesproken om zaterdag te komen, dan zet ik de krullers weer in haar haren en drink ik gezellig ook een bakkie koffie. En zo is de week al weer gauw om, wat gaat het snel hé?

 Nog even een paar foto's van mijn hibiscus, ze staan zo mooi in bloei


Voor degene die nog wat willen winnen verwijs ik naar mijn blogje van 9 augustus, het kan nog tot  24 augustus!

Liefs, Ineke

zaterdag 10 augustus 2013

50 Jaar na dato

                                                       10 augustus 1963


Hier staan we net voor vertrek naar Brazilië voor de boot in de haven van Antwerpen. Mijn tante staat in het midden met mijn jongste zusje op haar arm, zij met haar man (broer van mijn moeder) brachten ons weg.

28 augustus kwamen wij aan in de haven van Santos(Staat van São Paulo) waar we werden opgehaald door 2 Nederlanders die daar al woonden.

Liefs, Ineke

vrijdag 9 augustus 2013

Zijn er...

nog geïnteresseerden in het leuke pakketje van vingerhoedjes-patroon en wat kleine lapjes als een Give away? Woensdag 31 juli heb ik erover geblogd, maar weinig reacties gehad van dames/heren die mee willen doen.  Daarom wil ik het nog even verlengen en wel tot zaterdag 24 augustus, zodat ook die dan nog van vakantie terug komen, de kans krijgen om te reageren. Het is de bedoeling dat als je het hebt gebruikt het patroon weer doorgeeft.Ik heb van het stapeltje stofjes wat gebruikt, maar ook weer aangevuld
met lapjes uit mijn voorraad, dus je krijgt er meteen wat leuke stukjes stof erbij voor dit kleine patroontje.


Graag bij de reactie duidelijk vermelden of je mee wilt doen.


Liefs, Ineke


woensdag 7 augustus 2013

Leuk tasje + give away bij Babette

Van de week gauw even een klein tasje gemaakt voor een vriendin/collega die vandaag jarig is. Terwijl ik er mee bezig was, genoot ik van mijn kleine bosje lathyrus uit eigen tuin.
Hier heeft ze het net gekregen, haar zoon heeft het nog gauw op de foto gezet, want ik was het vergeten. Ze was er erg blij mee.En dan nog even dit, ga even naar Babette's blog, ze heeft een leuke give away
omdat haar Quiltstudio alweer 10 jaar bestaat!!!

Liefs, Ineke

vrijdag 2 augustus 2013

Een zonnige dag!

Goedemorgen allemaal
Het liefst zat ik ergens anders, want verjaardagen vieren vind ik niet leuk! Maar toch vind ik het leuk om hier en op Facebook van vele felicitaties te ontvangen.
Voor jullie allen ook een fijne dag!!!

Liefs, Ineke