Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

zondag 22 september 2013

Bloemenrand en mutsjes

Goedemiddag, welkom hier op mijn blog. Ben al meer dan 1 week niet meer actief geweest hier, maar dat heeft een reden, dat begrijpen jullie toch wel? Weinig tijd en facebook zijn de boosdoeners *Ü*

Maar goed, ik ben toch even bezig geweest, heb al de 4 randen van de Floral Fancies zover, dat ik nu alleen de bloemetjes hoef te appliqueren en vanmiddag dus met 1 rand  begonnen.

 Nu wordt het leuk, ook omdat het bijna klaar is, vanavond even alles netjes vastnaaien.Dan verder met de volgende 3 randen!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                            Zien ze er miet lieflijk uit? Het wordt vast heel erg mooi!
                        
Nog even de mutsjes showen. Nee ik heb ze niet gebreid, maar schoonmama, ze breit nog graag sokken maar af en toe vind ze mutsjes ook leuk om te doen. Nu wil ik ze aan een goed doel schenken, maar heb nog niets gevonden. Als jullie iets weten, graag!!!

Liefs, Ineke

donderdag 12 september 2013

Ditjes en Datjes

Vandaag maar een blogje met ditjes en datjes. Ben nog steeds druk met applicatie van de randen, gaat lekker en heb er helemaal schik van. Ondertussen ben ik ook bezig met een leuk 3D hortensia quiltje die wij maken met de groep van Pinksterbloem. Er moet nog veel gedaan worden, maar het zit al aardig op de rit en weet ook al hoe ik het moet doen, goed het voorbeeld bekeken op de dag dat wij bij elkaar waren. Ook ben ik nog bezig met het door-quilten van het kippen-quiltje, al gaat dat niet meer zo snel, maar het wordt een AFFO voor december, zodat ik in ieder geval toch iets af heb voor het nieuwe jaar.

Dan was er voor 14 dagen terug een berichtje in het nieuwsblad van ons "dorp" (al is het al heel lang geen dorp meer, want er is behoorlijk veel bij gebouwd de laatste jaren , maar het krijgt geen stadsrechten) dat er in een nieuw pand de bieb hier dichtbij een kleine expositie is van quilts, dus vanmorgen even wezen kijken. Jammer genoeg geen fototoestel bij me, dus kan er niets van laten zien.

Wel even een foto gemaakt van een blad die ik vanmorgen ook maar heb aangeschaft, zie hier welk blad ik bedoel...

Leuke verhalen en mooie foto's van leuke projecten, kan weer heerlijk genieten van lezen en plaatjes kijken. Wie weet kom ik er eens aan toe om er iets uit te maken.

Dan nog even dit, heb samen met mijn lief opgegeven voor een duik-cursus, gisteravond alles voor de theorie lessen opgehaald, dus nu moet ik er wel aan geloven.
Maar het gaat helemaal goed komen.

Fijne dag, liefs, Ineke

zaterdag 7 september 2013

In de ban van apliquick

Van de week was er weer een gezellige bijeenkomst van de groep De Pinksterbloem, waar ik nu ook bij ben, het was er erg gezellig en je krijgt weer veel inspiratie en zin om verder te gaan. Er waren een paar dames die zelfs een workshop waren gaan volgen van apliquick en lieten zien hoe makkelijk het gaat. De laatste tijd lees en zie je overal workshop's en spulletjes voor apliquick op internet voorbij komen, maar omdat ik het nogal prijzig vind, ben ik daarvoor tussen mijn spulletjes gaan zoeken. Met dit als resultaat...


 Nu nog even vastnaaien, ziet er wel aardig uit.
Vanmorgen nog even naar Naaimachinehuis Rouwendal geweest, mezelf even verwend met wat lapjes en speciale applicatie naalden gekocht. Ook een inch-voetje voor mijn naaimachine gehaald.

Liefs, Ineke