Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

dinsdag 31 maart 2015

Het zijn de kleine dingen die er toe doen

De titel zegt het al...
laat ik beginnen bij de eerste kleine... een aantal weken geleden schreef ik een mail naar iemand, die ik via het handwerken heb leren kennen en waar je dan meteen denkt, ja leuk! met zo iemand waar je meteen een klik mee hebt. Door allerlei gebeurtenissen hadden wij al best een poos niet meer met elkaar gesproken, totdat ik haar dus een mail stuurde. Ze reageerde vol enthousiasme en een afspraak was zo gemaakt. Dat was dus vorige week woensdagmiddag bij haar thuis. En wat een W*A*U*W gevoel als je bij haar binnen komt, overal hangen de mooiste quilts, liggen prachtige blokken die pas gemaakt zijn, tops die gedubbeld moeten worden, kortom, ik was op slag helemaal in een roes, jullie weten wel...zo'n heerlijke blijde roes, waar je volop zin krijgt in meteen draad en naald erbij te pakken en lekker met lapjes gaan spelen. Daarop het vervolg van de volgende kleine dingen...                      
                                                         

Thuisgekomen maar gelijk naar mijn handwerk-domein, lekker gaan rommelen met lapjes, draadjes en meer van dat "spul" Er waren 3 kleine tops af, zeg maar, mini-tops, waaronder de eerste voor het huisje van de maand april. Dus dat werden mijn kleine affo's, want zo kan het niet langer, er ligt genoeg om even de laatste steekjes, achterkantjes en dat soort handelingen te verrichten achteloos in de hoeken van dat kamertje. Zonde toch? Dus dit zijn ze geworden
 

Wat mij een blij gevoel heeft gegeven? Alles!!!
Van het spontane mailtje van mij aan haar, zien
dat ze het zo heeft gewaardeerd, onze  afspraak
om regelmatig bij elkaar te komen om te handwerken,
elkaar helpen bij moeilijke projecten en het af maken
van mijn kleine quiltjes.
Op naar de volgende affo'sLiefs, Inekezondag 22 maart 2015

100e volger en Rietje

4 maart 2012 ben ik hier begonnen met het schrijven van verhaaltjes. Soms over dagelijkse gebeurtenissen, verjaardagen in onze familie, van onze emigratie in 1963 naar Brazilië, maar vooral over het handwerken. En nu heb ik al 100 volgers!!! Vorige week melde Yvonne van Rijn zich dus aan, de 100-e volger, dus bedacht ik gelijk, dat het wel leuk zou zijn om haar te verrassen met een kleinigheidje. Maar ja, dat verrassen dat gaat niet zo maar, ik had geen adres, volg haar sinds kort, dus "ken"haar nog niet zo goed en wil natuurlijk niet met iets verrassen waar ze niet zoveel aan heeft. Dus, toen maar contact gezocht met het plaatsen van een kort berichtje op haar blog of ze mij even wilde mailen. Zo gezegd, zo gedaan. Na wat heen en weer mailen, heb ik wat opgeschreven en op zoek gegaan!
Nou Yvonne, het komt er aan!!!

En dan nu over donderdag! Rond 9 uur werd ik opgehaald door Ria en na een snelle voorspoedige reis waren we net iets voor 10 uur bij Rietje.
Wat woont ze toch mooi, in Lochem en wat een ruimte. Na een kennismaking met Rietje en haar man Wil, kregen we gelijk koffie met gebak. Nou, lekker hoor. Daarna kregen wij uitleg van Rietje over verschillende technieken en dat je met maar een paar malletjes zoveel verschillende patronen kunt maken.
Ik heb gekozen voor babyblok in het midden en 3-hoekjes.
Een heerlijke lunch van soep en 3 verschillende hartige taarten en een grote schaal met een frisse salade werd ons ook geserveerd. Ter afsluiting nog thee met bonbons. Haar winkel met prachtige stoffen en voorbeeld quilts en patronen, om te "smullen"


Het was een dag met een gouden randje, we werden heerlijk verwend! Bedankt Rietje en Wil, het was super!

Liefs, Ineke                    zaterdag 14 maart 2015

Leuk vooruitzicht

Nou, wat "vliegt"de tijd, alweer ruim 1 week geleden een blogje geschreven, nu maar even de laatste nieuwtjes. Ik ben wel even bezig geweest met sticherie en applicatie, maar is niet hard opgeschoten. Kon niet veel doen, er kwamen teveel afspraken voorbij, die ik moest nakomen.
Eerst maar de 2 fototjes die ik net heb gemaakt van mijn kleine projectjes

zoals jullie zien, de sneeuwman is bijna klaar, daarna dan de takjes nog. Het haasje heb ik geappliceerd, ga dan verder de letters en grassprietjes borduren.
Vandaag heb ik wat patronen getekend voor een jurk, rok en morgen nog voor een jasje en nog een jurk, want het werd weer eens tijd om achter de naaimachine te gaan zitten. Foto's ervan heb ik niet, maar alles heb ik in huis, dus hopelijk kan ik er van een 'n beginnetje maken. Het is al heel wat jaartjes geleden dat ik kleding heb gemaakt voor mezelf. Benieuwd of ik niets ben vergeten :-o

Maar nu een leuk vooruitzicht, donderdag gaan wij, Quiltgroep de Pinksterbloem, naar Rietje in Lochem, daar hebben wij een leuke dag met workshop. Ik ben er nog nooit geweest, terwijl ik toch regelmatig in Lochem kom. Benieuwd wat het gaat worden. En dat horen jullie de volgende keer.

Voor de leuke reacties  op mijn laatste blog, heel hartelijk bedankt.

Liefs, Ineke

donderdag 5 maart 2015

Affo...'n allegaartje

Daar zijn we dan weer eens, met een eerste AFFO 2015!!!
Het moest er maar eens van komen, deze top lag half afgemaakt in de hoek, had er niet zo'n schik meer van, maar toch vond ik het zo vervelend dat het nog net niet helemaal af was.
Begonnen met 1 eerste blok van Floral Fancies in oktober 2011, niet met de bedoeling om er 1 hele quilt ervan te maken, toch uiteindelijk er mee doorgegaan. Uit het boek en de voortgang van deze quilt...

 
problemen met het appliceren van de randen, raad vragend op internet (Facebook en blog), is het uiteindelijk zo geworden.
Ben zo blij!!!

En nu vulling kopen en gaan dubbelen!!!
Dank jullie allen voor alle goede raad en complimentjes in al deze jaren, zo fijn dat het allemaal kan via internet.

Liefs, Ineke