Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

zondag 29 januari 2017

Een leuke inspirerende week!

Voordat ik aan mijn gebruikelijk verhaaltje begin, wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de leuke lieve reacties die regelmatig hier op mijn blog verschijnen. Ook hiervan krijg ik veel inspiratie💛
Hoe anders was het vorige week, toen zat ik er een beetje doorheen (zie hier- klik). Gelukkig heb ik geen verstelwerk met ritsen meer 😋

Van de week hadden wij, het Kwartetters clubje, weer een bijeenkomst, een BEE en dit keer bij mij.
Anita had nog een verlaat (Kerst?)cadeautje mee gebracht voor ons, een leuk borduurtje van onze (voornaam)-initiaal, aan een klein schaartje. Ik heb gelijk die van mij aan mijn AppliquéLover-etui genaaid, zo verlies ik mijn schaartje nooit!


Dan onze werkjes:  Betsy had een prachtige top van hexagonnen mee, daar was ze bezig met de randen eromheen aan het naaien. Karola was bezig met blokjes van de Loyal Union Sampler, één had ze helemaal afgekregen, de ander was ze halverwege gekomen.


Anita liet haar breiwerkje zien, ze is begonnen met sokken breien en ze was met het laatste stukje doorquilten bezig, een quilt voor haar dochter.

En ik heb een blokje af gekregen van de Moda -mandjes, snel klaar met de applicatie, dat was niet zoveel.


Zoals jullie bovenaan mijn blog kunnen zien, doe ik weer mee met de speldenkussen-ruil, van de week ontving ik een schattig speldenkussentje, alleen mag ik het nog geen foto plaatsen, er is afgesproken dat het vanaf de 11e februari op alle blogs komt te staan van de deelnemers. Dus maar even wachten. 😔

En dan schreef ik hier(klik) over een verrassing voor een lief iemand, die mij een tas met lapjes had gegeven. Inmiddels heeft ze etuitje gekregen en ze is er heel blij mee. Een leuk cadeautje, zo'n klein tussendoortje 😊

Aan het baby-quiltje wordt nog gewerkt, vanmorgen even snel garen en een stofje voor de achterkant gekocht. Het wordt snoezig 💖

Ook ben ik nog steeds bezig met het quilten van de Floral Fancies, dat moet voor augustus af zijn. Het komt vast goed.


Liefs, Ineke🌺

zondag 22 januari 2017

(Geen)Inspiratie en een vooruitblik

Afbeeldingsresultaat voor geen inspiratieWat kan een vervelende klus zoals ritsen vervangen in trui en vest mijn inspiratie teniet doen. Van de week al ritsen ingezet, gisteren weer 😱 Echt niet leuk meer, wat een gedoe! Ben er een hele poos mee bezig geweest en er ligt nog genoeg om te herstellen!

Maar goed, het mag geen vervelende blog worden vandaag, heb wel wat blokjes gemaakt voor de baby quilt en  voor mezelf een speldenkussen gemaakt! Van kerststofjes 😊 Je kunt nooit genoeg speldenkussens hebben! Dit patroon heb ik van Pinterest.


Vanmiddag even een bezoek gebracht aan Atelier Bep aan de Heimerite in Hall, wat was het weer gezellig met alle Singertjes druk aan het snorren. Een heerlijk geluid. Weer een aantal bekenden gezien en gesproken, ideetjes opgedaan en een blij gevoel overgehouden.

En van de week hadden we een heerlijk samen zijn van de Pinksterbloem-Bee, het was behoorlijk koud, maar gewoon lekker fietsen om heerlijke frisse lucht op te snuiven.


 
En 's avonds een heerlijk  recept te koken, kleine gehaktballetjes in
een zelfbedacht "heet"sausje te eten om warm te worden. Nou, we werden er heerlijk warm van, heerlijk!!!💖


foto van Ineke van de Molen
Oh jee, vergeet bijna over "een vooruitblik" te schrijven!
Vorig jaar was ik op een donderdag in de winkel van Petra Prins-Zutphen, alwaar zij er ook was. Heb mij toen opgegeven voor een cursus die Ineke van de Molen gaat geven, begint in februari en het heet Bride and Bloom. De foto heb ik even "geleend"van Ineke's Facebook pagina!
En ik heb er zo'n zin in! Een dezer dagen zal ik wel een berichtje krijgen hoe en wat ik allemaal mee moet brengen aan stofjes of kopen 😊Liefs, Ineke      


zondag 15 januari 2017

Beetje geheimzinnig

Vandaag een kort blogje, kan niet veel laten zien, omdat het min of meer "geheime projecten"zijn. Voor a.s.ouders maak ik even een quiltje voor de baby, heb stofjes besteld bij Wietske van Bossche Quilts & Meer, ben er niet ver mee, beginnetje is er, maar laat maar geen foto's zien, stel dat ze mijn blogje lezen.
Ook doe ik mee aan de speldenkussen-ruil die georganiseerd wordt door Conny, hier kun je er meer over lezen. Maar het is nog geen 11 februari, voor die tijd laten we nog niets zien 😁😁


Gek op stoofpotjes
Ik ben creatief met stofjes maar ook met nieuwe gerechten. Gisteren een heerlijk recept van Smulweb gehaald, mijn eigen draai creatie er van gemaakt en het was verrukkelijk!!! Hamlappen en spitskool!


Vandaag alweer een gerecht klaar gemaakt, maar dat is voor morgen, dan doen we lekker makkelijk. Rendang met kippen-dijen 🐔. Je maakt het op dezelfde manier klaar als met rundvlees, alleen vervang je het voor kip.

Misschien vragen jullie je nu af, wat eet je dan vandaag? 😅
Dat wordt een heerlijke pizza, alleen heb ik er geen foto van *Ü*

Nu maar even verder over ander nieuws, van de week nogmaals een cadeautje gemaakt, alleen wordt dit een cadeau voor een lief "iemand", van haar kreeg ik een volle tas met allemaal prachtige lapjes, omdat ze er toch niets meer mee doet. Foto volgt andere keer 😕

Woensdag naar de Vakantiebeurs geweest, heb er ook mijn vriendin geholpen omdat ze heel druk was en even geen hulp had.Deze prachtige lama was er ook, alleen bij de stand/balie van Peru, lief hé?

Dit kwam gisteren nog voorbij op Facebook als reclame, vind het wel een leuke voor mijn verjaardag in augustus 😍

En dan mag deze sneeuwman van Bunzlau er ook wel bij, mooi hé?Fijne week, Ineke


zondag 8 januari 2017

De eerste drukke week van 2017

Er is alweer 1 week voorbij gevlogen, de eerste week van 2017! 😊
Als ik thuis was, zat ik veel op mijn kamertje te freubelen, zo heb ik weer wat gedaan waar ik blij van wordt.
Alle blokken van het project van de Moda mandjes tevoorschijn gehaald en "geplakt"op een fleece dekentje om te kijken hoe het er uit zag, kleur en grote. Nog lang niet klaar hoor, maar het heeft geen haast, als ik er maar lol in heb, niet dan?


Toen verscheen het patroontje van  Els weer op Facebook, maand februari was aan de beurt. Sleuteltje vond ik een in een doosje met rommeltjes, bovenop de kast. Ik denk dat het een oude koffersleutel is😋
Op het werk was het erg druk, van de week 2 dagen zelfs langer gebleven om het werk af te maken. En dat was best vermoeiend, kan voelen dat het niet meer zo makkelijk gaat en heb ook eerder pijn in mijn rug, heup en knieën.


Eigenlijk zou ik met dit borduurtje beginnen, maar kwam een oude tegen, er staat alleen zomer 2014 op, maar goed, dat verander ik wel in 2017 😊
Het gaat echt niet zo snel, maar hopelijk voor de zomer wel af.😆

En dan heb ik echt een heuse AFFO van dit jaar, de allereerste!
Dit is een kussen-hoes, gemaakt van verweesde blokken! Ik zou hier een quilt van maken, maar omdat ik inmiddels al zoveel UFO's heb en ook mijn WIM-metjes-lijst  gestaag door groeit, besloot ik om zoveel mogelijk weg te werken, door kleine projecten ervan te maken. Leuk om als cadeau te geven of om zelf wat te gaan gebruiken. Wat een goed idee, toch?

Tot slot, nog even de uiltjes-speldenkussentjes showen, gemaakt voor de dames van onze Bee.

En omdat ik niet genoeg stof had voor precies dezelfde voor mezelf, heb ik het omgedraaid, kijk maar!

De allereerste sneeuw voor dit nieuwe jaar is een feit, al is het niet veel. Maar was wel erg glad op stoepen en straat!
⛄⛄⛄

Liefs, Ineke

zondag 1 januari 2017

Gelukkig, gezond en creatief 2017


Oudejaarsavond, terwijl overal vuurwerk al wordt afgeschoten, bereid ik mijn eerste blogje van 2017. Zet het alvast klaar, morgen, 1 januari 2017 komt het automatisch op www te staan.

En bij deze wil ik alle blogger-lezers een gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar wensen. Ook wil ik iedereen bedanken voor alle lieve reacties van het afgelopen jaar!💗En een warm welkom voor alle nieuwe volgers.

Selfie met telefoon 

Van de week hadden we weer een gezellige Bee van ons Kwartetters groepje, zo jammer dat 1 lid niet aanwezig was. Daarom speciaal voor Betsy, nogmaals onze groepsfoto.

En dank je wel voor je lieve cadeau, een mooi lapje, wat altijd van pas komt.


Ik weet niet of mede-bloggers het ook hebben, maar als je dan van zo'n bijeenkomst thuiskomt, ben je helemaal geïnspireerd  en ga je "vol gas" verder, in de middag, de volgende dag en dan maak je nog weer wat, omdat je het al zo lang wilt maken.
Zo is er dit blok van de Moda mandjes af gekomen, eenzelfde "dingetje"wat ik de dames van de Bee heb gegeven (daar geen foto van, omdat Betsy het nog niet heeft ontvangen), maar nu 1 voor mij en een superleuk etuitje voor mijn handige tools voor het quilten waar ik superblij en trots op ben
Is het geen dotje?😍Liefs, Ineke