Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

zondag 15 april 2018

Ontmoetingen in quiltsfeer

Het was me een weekje wel, druk, maar heel gezellig!
Paar maanden geleden kreeg ik een leuke uitnodiging van Patricia , om eens gezellig bij haar thuis te komen. Zij geeft workshops in Boro en Sashiko technieken en daar wilde ze mij wel eens wat meer over vertellen en ze wilde me toch eens ontmoeten, maar dat geldt ook voor mij 😊. En ik ben altijd wel in voor nieuwe technieken te leren, dus de agenda's werden erbij gepakt en al gauw kwamen we op woensdag 11 april. Daar ging ik dus, met  de trein naar Leiden, waar ze mij van het station kwam halen. Als iets extra's reden we nog naar Samsara in Katwijk, waar we in de winkel van Jeannette , tevens lapjes konden "aaien"van Jacqueline's quiltwinkel .Ze heeft daar nu een gedeelte van de winkel ook ingericht met quiltspulletjes.
Er waren daar prachtige stoffen, maar ook schitterende, zachte, mooie, vrolijke wolletjes te vinden.

En toen richting Patricia's huis, waar we maar eerst wat quilts gingen bewonderen met een kopje koffie erbij.

En toen kreeg ik later heel veel informatie over Boro en Sashiko en wat kan Patricia toch veel en mooi daarover vertellen . En de eerste "stapjes"werden gezet 😉

De dag was voorbij gevlogen, voordat ik het wist zat ik alweer in de trein richting huis.
En wat doe je dan als je zover moet? Het naalden-mapje afmaken 😋, alleen ik had geen schaar bij me, dus het draadje maar even zo laten.
Maar dezelfde avond helemaal afgekregen en kon ik de naalden netjes erin doen.


Zo ziet het eruit, maar inmiddels ben ik bezig met een paar andere naalden-mapjes te maken, want ik ga voor iedere techniek een naalden-etuitje of mapje maken. Wordt vervolgd.

In de avond nog een paar boeken gevonden bij Bol.com voor een zacht prijsje en gelijk besteld.
Ik had nog een bon, dus dat kwam mooi uit.
Donderdagmiddag waren ze al bezorgd.

Dan de volgende dag, ook een leuk uitje, maar dan samen met Betsy, een van de leden van ons quilt-kwartet.
de organisatoren Hermie en Carla
Wij hadden ons opgegeven bij Hermie Kuipers om mee te doen met de Handwerkmarathon  in Enter. Geen idee hoe dat zou gaan en wat wij konden verwachten, maar nu weten wij het hoor,  het was geweldig en super gezellig! Toen wij er rond half 5 in de middag daar aankwamen zat de zaal zo goed als vol met allemaal handwerk-dames, die druk bezig waren met praten en handwerken tegelijk 😜 een gekakel van jewelste 😅

 

en een "paar"dames van de hele groepBetsy en ik kregen gelijk uitleg van Hermie, maar ook een pakketje om een scharen-etui te maken. Daarna zijn we eerst maar even gaan kijken naar alles wat uitgestald stond van de winkel van Atelier Iris Creatief uit Borne.
Daarna zijn we met het pakketje bezig gegaan, een scharen-etuitje, waar we zelfs een schaartje erbij kregen. Als je het af had, ging je met je meegebrachte werkjes verder.
Het was zo leuk om tijdens deze marathon diverse personen te ontmoeten, waar je al jaren contact mee hebt via blog en internet, maar nog nooit in het "eggie"heb gezien en gesproken! Hermie Kuipers en haar man Gerrit, Carla EngelbertinkHeleni van Til, Nardy Beltman, maar ook alle andere "nieuwe"mensen zoals Astrid, Desiree en nog veel meer, maar kan niet zoveel namen onthouden 😋
Het was een succesvolle dag, het kwam zelfs in het Enter's Nieuws en er zijn alweer plannen om weer zo'n dag te organiseren in oktober.
En nu ga ik gauw weer verder met mijn handwerk, heb er gisteren niet aan kunnen werken, dus (hup-hup) gauw aan de slag 😊


Liefs, Ineke14 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke dagen. Wat hebben we toch een heerlijke hobby en ontmoeten we via ons blog ook nog eens leuke mensen. Echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het was echt een superdag. en jouw naalden mapje was heel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige dag bij Patricia. Je naaldenmapje is echt leuk geworden. Poehee voor iedere techniek eentje maken...dan kun je even...
  En dan donderdag, het was een heerlijke dag. Rond half 5 heb ik regelmatig op de klok gekeken en toch stond je ineens voor mijn neus...hartstikke leuk Ineke.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dagen heb je gehad zeg. Wat moeten we toch zonder onze hobby he, zou maar saai wezen toch..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk Ineke zo'n dagje bij Patricia. Wij hebben hier ook allemaal zo'n naalden mapje gemaakt op de Bee, reuze handig!
  En niet één maar twee leuke uitjes in een week, ziet er heel gezellig uit en een mooi scharen etui gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke uitstapjes en leuke ontmoetingen heb je gehad. We hebben een super hobby !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was een leuk verslag van een heerlijk weekje, met zulke gezellige quilt-uitjes! Een quiltmarathon klinkt echt beter dan een hardloopmarathon... En wat een mooi naaldenmapje heb je gemaakt!
  Groetjes van Ageeth,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi scharenmapje heb je gemaakt. Leuk stofje ook.
  Heerlijk om weer nieuwe boeken te kopen, vooral als ze goedkoop zijn :-)
  Sashico is een leuke techniek, heb het ook eens gedaan.
  Je kunt sashico blokken ook combineren met patchworkblokken met bijvoorbeeld Japanse stoffen.
  Van een quiltmarathon heb ik nog nooit gehoord, maar je wordt er vast niet zo moe van als van een echte.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Genoten Ineke van je verslag, wat een geweldige week heb je gehad.
  We hebben op een quilt middag eens iets gedaan met de Sashio techniek
  Is leuk om te doen. Fijne week
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond het ook erg gezellig om je nu in het echt te ontmoeten !
  Ik hoop dat je nog veel met Sashiko gaat maken. Ik vind het zelf zo’n leuke techniek !
  Tot ziens, hartelijke groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gezellige dagen heb je gehad en wat een leuke accesoires heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat was een gezellige week Ineke en een leuk verslag. Patricia is zeker een aardige vrouw. Ik heb haar ook een keer ontmoet. Leuk naaldenmapje heb je bij haar gemaakt. De techniek heeft je denk ik gegrepen, omdat je er ook al een boek over gekocht hebt. Leuk zo'n bijeenkomst met allemaal handwerkende dames. Alleen snap ik het deel marathon hierin niet zo goed. Dat zal wel aan mij liggen. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke week, leuk mapje heb je gemaakt bij Patricia! Fijne week, zwaaizwaai

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk twee gezellige dagen achter elkaar. Leuk dat Boro werk en nog wel prive les helemaal leuk. En het schaaretuitje is ook al zo leuk. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoek en een reactie vind ik altijd heel gezellig. *Ü*